Cart
  • No products in the cart.
+40786048718 contact@castelulcorvinilor.ro
Back to top
 

Repere arhitectonice

Mobilier

Despre mobilierul originar nu detinem date concludente, în ceea ce priveste

calitatea, volumul si stilul acestuia. Banuim ca, având în vedere posibilitatile financiare ale familiei Corvin, interioarele castelului erau mobilate cu cle mai rafinate creatii ale epocii. Mobilierul de pâna în secolul XVI a fost transferat în Germania, la Anspach de catre Georg de Brandenburg, iar de acolo ajunge în secolul XVIII în mare parte în colectiile imperiale.

Mobilierul expus în prezent reuneste piese valoroase, apartinând unor scoli si curente diverse, începând cu exponate de factura gotica , renascentista , completate de creatii realizate în stil ecclectic.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Instalatii de foc

Instalatiile de foc originare au fost în mare parte distruse începând cu secolul XIX, respectiv cu prima mare lucrare de restaurare. Sursele documentate, dublate de informatia extrasa pe cale arheologica demonstreaza ca monumentul detinea sobe de caramida pentru spatiile comune (bucatarii, camere de dormit, spatii rezervate soldatilor), completate de sobe cu cahle , resturile acestor instalatii fiind identificate în camera de aur si în sacristia capelei. În decursul cercetarilor din secolul al XIX-la în Groapa Ursilor a fost descoperita o cahla smaltuita reprezentând un cavaler în turnir, acest tip de descoperire atestând existenta în castel a unor sobe cu cahle de un deosebit rafinament artistic. Unul dintre cele mai frumoase seminee din Transilvania se gaseste în turnul Capistrano, realizat dupa regulile stilului gotic, faza târzie.

Obiecte cu destinatie particulara

Dintre piesele valoroase la acest capitol amintim doua prasele de cutit decorate cu reprezentari de costum nobiliar , tipic cumpenei dintre secolele XVI si XVII, costum care ilustreaza renasterea matura.