Cart
  • No products in the cart.
+40786048718 contact@castelulcorvinilor.ro
Back to top
 

Curiozitati

Filme turnate

În parcursul istoriei sale contemporane, castelul a fost gazda si cadrul realizarii mai multor productii cinematografice de prestigiu (filme artistice, documentare sau clipuri publicitare), aici fiind ecranizate momente celebre din istoria românilor sau din istoria universala (François Villon, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu, David, Regii blestemati, Vlad, Jacqou le Croquat, Blood Rayne) sau urmeaza a fi realizate productii de acelasi gen (Biografia lui Martin Luther, Henric al VIII-lea, Sageata neagra). Care sunt criteriile pentru care castelul de la Hunedoara este ales de catre producatorii de film? Integralitatea monumentului, generozitatea suprafetelor în incinta si spatiul de protectie a monumentului, arhitectura propriu-zisa si serviciile aferente oferite de catre mediul urban si optional de catre mediul rural, aflat în vecinatatea castelului, mediu care îsi conseva relativ bine traditiile.

11

Avantajele realizarii unei productii cinematografice la Hunedoara sunt multiple si imediate. Pe de o parte, beneficiile financiare si mediatice, obtinute de catre castel, implica realizarea statutului de autofinantare al muzeului, precum si resurse suplimentare care pot fi dirijate catre lucrarile de restaurare. Beneficiaza, de asemenea, agentii economici din municipiu care pot oferi servicii de calitate pentru solicitarile de cazare si masa aferente prezentei unei echipe mari de filmare.

Productia cinematografica reprezinta, pâna în prezent, singura modalitate prin care în castel se reediteaza pentru scurta durata atmosfera specifica pe care a avut-o odinioara, sau prin care vizitatorul contemporan, atunci când i se permite, traieste momente speciale într-o ambianta de curte medievala.

Filmari Nostradamus:

Personalitati:

Sandor Petoffy – poetul national maghiar
Aron Densusianu (1864)
George Martinuzzi
Sebastian Tinody Lantos
Nicolae Ceausescu

De ce este un castel unic?
Unicitatea monumentului de la Hunedoara consta in gradul inalt de reprezentativitate pentru arhitectura militara din sud-estul Europei secolului XV, el intrununind cele mai dezvoltate elemente de arhitectura civila, Palatul Mare fiind o constructie de inspiratie franceza, unica în spatiul dominat de regatul maghiar în acea perioada, ilustrand maretia unei mari familii, cea a Hunedorestilor, capabila sa imprumute modele arhitecturale dintr-un spatiu care gazduieste una dintre cele mai stralucite civilizatii medievale: Franta.