Homepage » Informatii Vizitatori » Ordinul Cavalerilor de Hunedoara

Ordinul Cavalerilor de Hunedoara

Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara a luat fiinţă la iniţiativa unor tineri studenţi cu sprijinul unui consilier local, toti împărtăşind o pasiune comună, şi anume istoria naţională autentică, având ca model forme sau organizaţii de reconstituire medievală din vestul Europei, precum a A.E.M.M.A. (Association of European Medieval Martial Arts) şi S.C.A. (Society for Creative Anachronism) care a luat fiinţă în America şi s-a extins până în Europa şi alte organizaţii similare, precum Company of Saint George (Anglia).

Văzând modelul aplicat în România, prin Ordinul Cavalerilor de Mediaş cea mai veche organizaţie de reconstituire medievală din România, având ca locaţie de desfăşurare Castelul Corvinilor din Hunedoara, monument de arhitectură unică în Sud-Est-ul Europei, printre puţinele monumente istorice din municipiu, a fost considerată ca oportună promovarea imaginii acestuia prin susţinerea de activităţi cultural-educative cu temă medievală.

Ca idee de plecare a organizaţiei şi interval istoric vizat, am considerat în primă fază ca fiind necesară “acoperirea” perioadei de glorie a Castelului Corvinilor, şi anume secolele XIV-XV.
În data de 07.03.2006, organizaţia a dobândit personalitate juridică, acesta fiind de fapt începutul oficial al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara. În ciuda efortului colectiv al puţinilor membrii, constrânşi fiind de fondurile aproape inexistente, echipamentul a fost iniţial, unul minimal şi relativ puţin documentat istoric. În urma insistenţelor celor dintâi membri, organizaţia a început şi continuat o serie de recrutări care au sporit numărul entuziaştilor pentru istorie din cadrul acesteia.

Confruntându-ne cu aceleaşi probleme de natură financiară, precum şi cu probleme personale, am continuat activitatea şi am pregătit recuzita organizaţiei pentru ceea ce urma a fi primul spectacol oficial al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, care a avut loc în data de 11 august 2006 şi a marcat 550 de ani de la moartea lui Ioan de Hunedoara.
Având ca invitaţi Ordinul Cavalerilor de Mediaş, cea mai veche organizaţie de reconstituire istorică medievală din România, nu a durat mult până a crescut în noi dorinţa de mai mult şi mai bine.

Odată cu trecerea timpului, am creat legături cu conducerea muzeului Castelul Corvinilor şi cu muzeografii acestuia, încercând să respectăm cât mai fidel ideea de reconstituire. Chiar dacă am fost nevoiţi să creem propria recuzită după documentaţia de specialitate existentă, şi să păstrăm în acelaşi timp originalitatea, am reuşit în mare parte să satisfacem propriile aşteptări precum şi aşteptările comunităţii.


  • Eventualele activitati ale organizatiei, atat in cadrul Castelului cat si in alte locatii, care nu tin de promovarea municipiului Hunedoara si Castelului Corvinilor se efectueaza contra cost.
  • Rugam a se intelege ca activitatea organizatiei in incinta Castelului este bazata strict pe voluntariat, membrii acesteia nefiind angajati ai Primariei sau Castelului, motiv pentru care mentionam ca ajutorul de orice natura este binevenit.
  • Organizatia este entitate de sine statatoare si isi administreaza prin propriul Consiliu de Conducere, atat activitatile cat si contractele

Contact: CC OCH : Marius-George Badiu – Presedinte
0766 / 477.319
ordinulcavalerilordehunedoara@yahoo.com ; ordinulcavalerilordehunedoara@gmail.com ; mariusbadiu@yahoo.com;

Comentariile sunt închise.

Homepage » Informatii Vizitatori » Ordinul Cavalerilor de Hunedoara